Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с късите светлини

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз знам, че крушката има малък стартер отзад, който държи напрежение, за да може крушката да пали по-бързо.
    Под фара си има баласти..., 12х8 см размери, такива сведения имам!

Относно крушките това е какво открих:
    - Оригинална Филипс 140лв.
    - Оригинална Осрам 120лв
    - Хубаво качество китайче с гаранция - 80лв
    - Ако сам си ги набавя 40 лв

Аз бях на зор да стане от днес за утре,защото щях да пътувам по тъмно и избрах вариант за 80лв..няма разлика със светенето на оригиналната Филипс.
    Но от магазина ми показаха и китайско менте на Филипс...едно към едно със смъкнатата от мен крушка. Човека каза 80 лв ги даваме, бъдете нащрек да не платите на някой прасето по нова година заради крушка
    Last edited by rusiq86; d.m.y г., 10:33.
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
      Залагаш ли си левия бъбрек за това?
      Органите си ги залагай ти,иначе по темата,като видиш колко тънки кабели влизат в крушката ще ти стане ясно че няма как да има друг баласт
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
        Органите си ги залагай ти,иначе по темата,като видиш колко тънки кабели влизат в крушката ще ти стане ясно че няма как да има друг баласт
        Ако ми кажеш тези кабели от къде идват ще те цункам
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

има си баласт естествено. само високоволтовата част от електрониката е поставена в кутията зад крушката. сейфти фърст за да няма изгорели диагностици

http://www.oemxenonpart.com/Alfa-Rom...1S-Ballast.htm
          точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
            има си баласт естествено. само високоволтовата част от електрониката е поставена в кутията зад крушката. сейфти фърст за да няма изгорели диагностици

http://www.oemxenonpart.com/Alfa-Rom...1S-Ballast.htm
            Което значи че не е точно баласт,а някакво управление,пък както каза ти,високоволтовата част е в крушката,демек запалката
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
              Което значи че не е точно баласт,а някакво управление,пък както каза ти,високоволтовата част е в крушката,демек запалката
              Ще се сетиш.
              Баласта стои от долната страна на фара, а стартера е това отзад на крушката.
              А двете неща са за съвсем отделни предназначения и за това да кажеш, че баласта е това зад крушката е все едно да кажеш, че двигателя е това в скоростната кутия, диференциала, примерно. Нали и двете неща движат колата.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

"Нещото" което е непосредствено преди крушката е вероятно повишаващият трансформатор, както е при slim баластите:

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  "Нещото" което е непосредствено преди крушката е вероятно повишаващият трансформатор, както е при slim баластите:
                  Ами не "вероятно", а точно това.
                  A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

Само да си рапортувам по темата...
                    От два дена съм с новите крушки - "Старлайн". Светят прилично и загряват също толкова бързо, колкото оригиналните. Повод за развитието на нещата в тази посока, беше поредното изгасване на късите светлини, въпреки че няколко дена преди това работеха безупречно.
                    AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                    Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Пак ли само десния премигва, както си го написал в първото мнение на тази тема, или сега и двата премигват, както си го написал в последния пост?
                      A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

Явно не съм се изразил съвсем правилно и нещо не сте ме разбрали.
                        Преди няколко дни бях казал, че премигващата крушка спря да премигва, а аз вече си бях поръчал нови крушки. Затова реших, че за момента няма да слагам новите.
                        Нещата изглеждаха добре няколко дни, след което единия фар отново изгасна. Тогава вече смених старите крушки с новите.
                        Сега, от няколко дни, съм с новите крушки и нямам никакви проблеми с тях. Светят си съвсем прилично и при стартиране загряват почти мигновено.
                        Това исках да кажа.
                        AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                        Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Working...
                        X